Om oss

Vilka vi är

Erik är systemutvecklare i grunden. Men för några år sedan sadlade han om till sitt drömjobb - matematiklärare. Redan när han fick sin första klass märkte han att det inte fanns något bra stöd att tackla de enorma förkunskapsskillnaderna hos eleverna. Därför började han utveckla Kunskapsmatrisen. Nu arbetar han deltid som lärare och deltid med att leda utvecklingen av Kunskapsmatrisen.

Anders är ekonom i grunden och har en bakgrund som konsult och affärs- och produktutveckling i olika Internetbolag.

Vad vi vill

Vi vill skapa det bästa digitala verktyget för lärare i Sverige och med det kraftigt förenkla lärarens vardag och uppnå bättre skolresultat.

 • Erik Corell Matematiklärare och grundare
  av Kunskapsmatrisen

  erik.corell@kunskapsmatrisen.se
 • Anders Torkelsson VD
   

  anders.torkelsson@kunskapsmatrisen.se
 • Senaste nytt

  Flera nya ämnen under utveckling

  181030 Kunskapsmatrisen används mer än någonsin och är nu mycket etablerat inom matematik och fysik på gymnasienivå och matematik och NO i grundskolan.

  Vi arbetar nu intensivt med att få på plats ytterligare ämnen och under jullovet planerar vi att släppa kemi och svenska för gymnasiet och teknik och svenska för åk 7-9.

  Kunskapsmatrisen för mellanstadiet

  180316 Nu har vi släppt Kunskapsmatrisen i matematik för Åk 4-6. Den är gratis att använda för mellanstadielärare under hela 2018 och vi kommer löpande fylla på med innehåll. Om du är lärare i Åk 4-6 är du välkommen att registrera ett lärarkonto här.

  Stor uppdatering med många nya funktioner

  180103 Under jullovet har Kunskapsmatrisen bytt teknisk plattform och i samband med detta tillfört mycket ny funktionalitet.

  Syftet med plattformsbytet är en mer stabil produkt med större flexibilitet som möjliggör en högre utvecklingstakt framåt. Ett exempel på ny funktionalitet är att du som lärare nu kan ge dina elever säker tillgång till Geogebra under provtillfället. Den förändringen och övriga uppdateringar kan du se i den här videogenomgången.

Vi som utvecklar Kunskapsmatrisen


Helene Brunström
Ansvarig för matematik och NO Åk 7-9

Helene är legitimerad högstadielärare i matematik och NO och arbetar som förstelärare i Sollentuna kommun. Har nio års erfarenhet undervisning på högstadiet.

På Kunskapsmatrisen arbetar Helene med att utveckla innehållet, kvaliteten och funktionaliteten i högstadieversionen.
Niklas Aronsson
Innehållsutveckling och utbildning, fysik och matematik

Niklas är legitimerad gymnasielärare i matematik och fysik och arbetar på Polhemsgymnasiet, Göteborg.

På Kunskapsmatrisen arbetar Niklas med att utveckla uppgifter och kvalitetssäkra innehåll i Fysik, samt gymnasieversionen av Matematik.
Julia Sommarqvist
Innehållsutveckling, Svenska och Engelska 7-9

Julia är legitimerad högstadie- och gymnasielärare i svenska och engelska och arbetar på Sollentuna musikklasser.

På Kunskapsmatrisen utvecklar Julia innehållet, kvaliteten och funktionaliteten i Svenska och Engelska på högstadiet.
Martin Krisell
Utveckling av ny funktionalitet

Martin är legitimerad gymnasielärare i matematik och har före läraryrket en bakgrund som civilingenjör och programmerare. Martin bor i Göteborg där han undervisar på Kitas Gymnasium.

På Kunskapsmatrisen arbetar Martin med teknisk utveckling av ny funktionalitet.


Karin Elmquist
Innehållsutveckling, Svenska och Historia på gymnasiet

Karin är legitimerad gymnasielärare i svenska och historia. Hon har arbetat på olika gymnasieskolor i Stockholm under 16 år, bland annat som förstelärare och ämnesledare i svenska på Mikael Elias Gymnasium och Täby Enskilda Gymnasium.

På Kunskapsmatrisen utvecklar Karin innehållet, kvaliteten och funktionaliteten i Svenska och Historia på gymnasiet.
Christina Torkelsson
Ekonomi och juridik

Christina är ekonom i grunden och har tidigare arbetat med revision och som controller.
Är du skribent och vill hjälpa svensklärare?

Vi arbetar just nu med att bygga upp ett bibliotek av texter som svensklärare runtom i landet sedan ska kunna använda som bas för att skapa läsförståelseuppgifter. I biblioteket finns böcker, noveller, nyhetsartiklar, reportage, recensioner, krönikor etc.

Om du är journalist, författare eller skribent och vill bidra till biblioteket får du gärna höra av dig till info@kunskapsmatrisen.se så förklarar vi förutsättningarna.